onsdag 2. desember 2009

Kaktus, palmer og sitrusplanter

Det har blitt mye prøving, men egentlig ikke så mye feiling når vi anla hagen. For å slippe minst mulig uressluking har vi lagt et lag med presenning og fylt 10-15 cm grus oppå. Plantene har så blitt plassert ved å  skyve bort singelen der de skal stå, skjære et hull i presenningen, grave et hull i jorden og fylle på med sunn, nærinsrik jord sammen med planten. Så har grusen blitt skjøvet forsiktig tilbake inntil plantene. Dette har fungert overraskende bra! Plantene har stortrivdes og etter hvert vokst seg store og frodige.
Tanken min er jo at jeg skal bygge opp denne bloggen etter hvert som hagen og eiendommen har utviklet seg, så den tålmodige leser vil etter hvert se hvordan hagen har blitt etter hvert som årene har gått.


Siden eiendommene våre ligger i en fjellside er den i utgangspunktet bratt. Vi har løst dette ved å gjøre som generasjonene før oss i dette området: Vi bygget murer i terrasseform - etter trappeprinsippet. De nedre murene er vel omtrent 60 meter lange. I disse bedene har vi satset mest på på plante frukttrær som nisperos (Eriobotrya japonica), mandler (Prunus dulcis), appelsiner (Citrus aurantium ) og sitroner (citrus limon), men også yucca palmer, spanske margeritter og sukkulenter. Nederst til venstre et "Nisperos" ett år etter planting.

1 kommentar:

  1. så artig, dere er nå godt utstyrt på hagefronten må jeg si, en i sverige og en i spania!

    Så herlig å se palmer :D

    SvarSlett