mandag 26. april 2010

Våren i Spania!

Som en del av dere vet har jeg nettopp kommet tilbake fra et to ukers opphold i min Spanske hage.  I Spania har det jo alt vært vår i lengre tid nå, så mange planter har allerede blomstret av, men fortsatt var den årlige blomstringen rik. Jeg kommer til å ta for meg dette i en del blogginnlegg fremover.
Her kommer noen bilder:

Hver gang jeg er i Spania blir jeg alltid like forundret over eiendommens frodighet. Før var jeg redd for å plante i potter og urner siden vi nesten aldri er der nede. Eiendommen står tom og forlatt det meste av året, men likevel er den like frodig når vi vender tilbake etter måneder med tørke!


Hawaiirosen trives godt i det tørre, varme spanske klimaet.


Jeg er ikke sikker på hva denne planten heter, men den blomstrer hver eneste vår på denne tiden.


Pelargonium har vi i en mengde farger. De begynner etter hvert å opptre som rene ugresset der de raskt sprer seg og blir store busker på opp til 2 meter i høyden. Jeg skjærer dem kraftig tilbake hver vår.


En annen type Pelargonium. Engelsk om jeg ikke tar feil har vakre farger og mønstre. I år har jeg tatt med meg noen avleggere til Norge. Det skal bli spennende å se om jeg får dem til!


Aloe Vera er en plante jeg liker godt. Den klarer seg i så og si alle forhold og fungerer som brannsalve om du skulle bli solbrent eller få brennemerker.
Blomstene er stort sett røde eller oransje.


En oransje variant av Aloe blomsten.

Klatreplanter har vi rikelig av på eiendommen! Her en med oransje blomster. Denne dekker veggen fullstendig i en glødende, varm farge og er en utrolig takknemlig plante! Noen som vet hva den heter?

2 kommentarer:

  1. Den gule er løvemunn. Så deilig det må være med hus i Spania....

    SvarSlett
  2. Enig med Randi, 100% sikkert løvemunn :) DU så frodig og flott det er hos dere, og for en praktfull utsikt! Nydelige murer og anlagt terasse :) Du har nok valgt de rette plantene når de venter på dere like fine som da dere dro :)

    SvarSlett