tirsdag 26. januar 2010

Hva med kaktus?

Oktober 2008 begynte jeg å fundere på om kaktus kanskje kunne være noe å tenke på bak huset. Der har jeg et vilniss av et område som nesten aldri får fullt sollys.
Jeg plantet en del små pottekaktus bare for å teste.
De fleste var for lave til at en får øye på dem blant ugresset på bildet, men de vokste fort.
Faktisk såpass fort at jeg ganske snart kom frem til at noen trenger å flyttes for ikke å virke for ruvende i forgrunnen.

Agaveplantene er egentlig ugress (selvsådde) og vokser over hele eiendommen, men jeg synes de er dekorative og har derfor valgt å beholde dem der de dukker opp. På dette bildet hadde en annen type ugress vokst opp over alt på baksiden av huset. Jeg gjorde som på andre steder- la aviser og presenning oppå marken og fylte opp med et lag av den kremfargede grusen som er karakteristisk for området vi tilhører. Nå ser derfor baksiden av huset mye mer velstelt ut enn på dette bildet. Skal vise dette i et senere blogginnlegg. Det er forresten her bak huset jeg har min komposthaug ;-)

Ikke akkurat en kaktus, men tenkte jeg skulle ta denne med i blogginnlegget.
Denne dracaena palmen hadde vi med på "flyttelasset" fra Oslo. Den var aldri noe særlig fin, så den havnet i en potte på baksiden av huset. Der har den stått i alle år og lever fortsatt, men blir liksom aldri helt frodig.
I samme potte lå noen rotknoller av hvit Kala som også ikke vil gi opp.
Jeg lover jeg skal plante dem i jorden når jeg reiser ned til Spania neste gang. Kanskje kan dette bety at plantene endelig vil bli litt mer frodige?!

3 kommentarer:

 1. Hei, nydelig sted dere har!
  Pass litt på disse Opuntia-kaktusene. Før du vet ordet av det har du et kratt du vil vegre deg for å rydde opp i :) Den lille planta som vokser inni Agaven ligner Aptenia, en liten sukkulent som blomstrer nesten året rundt med rødlige blomster. Dracaena har det bedre i jorda. Potter tørker fort ut, og blir svært opphetet i sola. Gi den en plass beskyttet for den heteste sola.

  SvarSlett
 2. Hei igjen, og tusen takk for hyggelig kommentar i min blogg.
  Ikke Aptenia, altså. Kanskje en type Tradescantia? Den lilla ved foten av Dracaena ligner Tradescantia sillamontana. Har den, og elsker denne lille tøffingen.
  Fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 3. Hei igjen til deg også :-)
  Du har helt rett igjen. Det er en tradescantia sillamontana! Jeg leste din første henvdendelse feil og trodde du refererte til planten ved foten av dracaenaen. Først etter din kommentar oppdaget jeg at der vokste aptenia blant alt ugresset. Jeg er imponert over dine plantekunnskaper! :-D
  Ha en fin dag!

  SvarSlett