søndag 17. januar 2010

Hus til salgs!

Jeg har kanskje ikke nevnt det før, men vi har i mange år vært de lykkelige eierne av et lite hus på strandpromenaden i en gammel by kalt Villajoyosa. Huset ligger 30 skritt fra vannkanten. Det har ingen hage, siden det er et gammelt byhus fra middelalderen, men der er 3 små, franske balkonger og en koselig takterrasse med utsikt over Middelhavet og torget like ved.
Vi har alltid vært veldig glad i både huset og byen, men på grunn av at vi valgte å bygge en eiendom i fjellsiden ved en by i nærheten, så har vi aldri hatt tid til å benytte vårt lille strandhus. Vi har altså bestemt oss for å legge ut dette huset til salgs.
Mai 2009 var vi nede for å se over huset, kjøpe utemøbler, male og planlegge salget. Her kan vi skimte stranden nedenfor takterrassen. Terrassemøblene er nyinnkjøpt for året.

Utsikten fra takterrassen. Det kommer til å bli litt vemodig å selge vårt strandhus, men det positive er jo at vi vil få mer tid til huset og hagen på vår andre spanske eiendom.
Villajoyosa er en veldig koselig by med hus i alle regnbuens farger. Den er ikke noen typisk turistby siden den er en gammel fisker- og sigøynerlandsby. Den fikk aldri høye turisthoteller, discoteker ol, men har levd et søvnig liv midt på Costa Blanca, stort sett bebodd av lokalbefolkning. De siste årene har vi sett en kraftig endring da kunstnere fra Norge og andre land har begynt å kjøpe boliger og pusse opp dens bygninger - heldigvis i gammel ånd!

Kirkeplassen i en opprinnelig romersk borg er et stille og fredfylt område med med mange, små idylliske smug som klatrer ned åssiden til stranden. Her fra en lokal folkefest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar