lørdag 30. januar 2010

En grønn oase!

Hagen som omgir eien- dommen har fått et stadig mer frodig preg etter hvert som palmer, oleander, klatreplanter og blomster, kaktus og sukkulenter vokser seg mer og mer til.
Siden pinos - nåletrær er fredet i området vi bor i, har vi prøvd å la hagen tilpasses trærne. Det har betydd at vi fjernet de nederste grenene på nåletrærne så lys slipper til.En av de største fordelene med å bo i et område omgitt av "piños" er at vi ikke risikerer masseutbygging. Spania har blitt opptatt av å ta vare på sine opprinnelige skoger, så den er derfor fredet rundt eiendommen vår. En annen fordel er at vi alltid er omgitt av frodig, grønn natur- selv etter år med ekstremtørke. Fjellet er også overraskende vannrikt! Faktisk til en slik grad at rene drikkevannskilder pipler frem over hele området!
Spesielt vannrikt er det i nabokommunen hvor en finner kildene i Algar. "Las fuentes del Algar". Her kommer et par bilder derfra.

Området der kan være spennende for planteinterresserte Den rikelige mengden med rent, klart vann som veller ut av små huler i fjellgrunnen gjør området særdeles frodig! For turgåere er det også herlig å kunne vasse opp flodene - kanskje ta seg en svømmetur og undersøke floraen på stekende varme sommerdager.

2 kommentarer:

  1. Flotte bilder og en fin historie.

    SvarSlett
  2. Flotte bilder og interessant historie. Dette er noe annet enn -13°C som det er ute nå og masse snø. Men vi har et nydelig måneskinn, fullmåne fra helt klar himmel i kveld.

    SvarSlett