fredag 24. juni 2011

Nyanser av hvitt...

Nå er det bare én uke til jeg går ut i ferie og i den sammenheng tenker jeg jo på hvordan det står til i hagen vår nede i Spania. I år skal det visst være usedvanlig varmt og tørt, så jeg krysser fingrene og håper alt står bra til... for vi kommer som vanlig til å prioritere vår svenske hage denne sommeren også.
Bildet ovenfor er tatt fra den øvre terrassen vår. Jeg elsker å sitte der og betrakte solen som stiger opp av havet.
Dette blogginlegget skal for en gangs skyld handle om husets interiør, eller rettere sagt møbler. Når vi bygget huset fraktet vi nedover våre gamle møbler fra Oslo rett og slett fordi vi ikke hadde mulighet å ta oss tid til å kjøre rundt på møbeljakt.
Det blir jo ofte slik at brukte møbler, som egentlig var ment som en midlertidig løsning, har en tendens til å ende opp som et mer permanent inventar. Det skjedde også hos oss. Sofagruppen på bildet var en italiensk salong med fylte dunputer, som en gang passet veldig godt inn i en leilighet vi hadde i Oslo, men etter at vi flyttet over i en bolig med mindre stue følte vi den tok for stor plass. Nå står den i vår spanske stue.
Vi har hele tiden ønsket å kjøpe en annen salong, men hvor skulle vi gjøre av den gamle? Etter et opphold i Sør Afrika oppdaget vi det geniale ved å ta innendørs møbler ut under tak. Kanskje det var løsningen for vår gamle salong? Jeg tok kontakt med et møbetapetserer firma, som anbefalte at vi trakk hele salongen om.. i ekte markisestoff! Som sagt så gjort. Vi bestemte oss for et naturfarget- og vannavvisende markisestoff som vi fikk trukket sofagruppen opp i.
Resultatet ble da ikke så verst...? (Beklager den dårlige billedkvaliteten. Bildet ble tatt på kveldstid uten blitz.

Salongen er planlagt plassert utendørs, men under tak. Det fine med den er at en kan søle vin eller annet direkte på stoffet uten at det vil trekke inn. Stoffet er riktignok litt stivt å sitte på, men det fungerer faktisk veldig fint! For første gang holder faktisk dunputene fasongen også etter at en har sittet i stolene! 
Nå har vi plutselig ikke fullt så stort hastverk med å finne ny salong inne i stuen lenger...
(PS: Lenestolen er ikke trukket om og skal ikke plasseres sammen med salongen.)
Dessuten passer det mye bedre sammen med kjøkkenbordet som har hvite stoler, men med trekk av bomullsstoff i samme farge som salongen: Disse kjøper vi på IKEA, og er veldig praktiske siden vi har dobbelt sett med trekk og de dessuten er enkle å vaske!
Utendørs gikk vi også til innkjøp av liggestoler i naturfarger. Trekkene her var riktignok i en beigere tone, men så er jo ikke møblene tenkt plassert i nærheten av hverandre, så jeg tror ikke det skal by på noen problemer.

PS: Som du sikkert har merket oppdaterer jeg denne bloggen veldig sjelden. Det meste av året er jeg jo i Norge, så da konsentrerer jeg meg stort sett om min andre blogg; http://sommerhagen.blogspot.com
Ta deg gjerne en tur innom den! 

Ha en riktig fin dag!

2 kommentarer:

  1. For et drømmested sier jeg bare...

    SvarSlett
  2. Wow, det er virkelig dejligt det her!
    Smukke, afdæmpede middelhavsfarver, planter i krukker - et paradis!

    SvarSlett