lørdag 1. mai 2010

Planter i min hage...

Mine avocado vokser seg stadig større. Jeg stikker steinen i jorden nesten hver gang jeg spiser denne frukten, og de gror villig. Denne gangen planla jeg å flytte noen av dem til bedene nede i veien, men tiden strakk ikke til.


Pistacia er en busk som vokser vilt i Spania. Det finnes mengder av dem i "skogsområdet" bakom huset mitt. Jeg har så vidt begynt å rydde opp i villnisset bak der og lage en "woodland" skyggehage. Noen av disse buskene skal jeg beholde og forme opp til små trær etter hvert. Skal vise mer av denne delen på eiendommen så fort den begynner å ta form.Denne sukkulenten setter jeg veldig stor pris på! En knekker bare av en gren av denne og stikker den i jorden et sted hvor en trenger et innslag av grønt, så vokser der raskt opp en helt "busk" av den! Den synes å trives over alt og vokser raskt, men kontrollert. Fargen er friskt grønn og den virker alltid like frodig- selv i tørkeperioden!Her kommer min absolutte favoritt i hagen! Den er kanskje ikke så veldig spennende og er et vanlig å syn over alt i Spania. Den vokser i rakettfart og får små, hvite blomster om våren. De blir til svarte bær på sensommer/ høst. Mange kaller dem "søpletrær" fordi det blir mye avfall med blomster og bær når de faller av, men jeg kan ikke plante nok av dem! Hvorfor er de så mine favoritter?
Først og fremst vokser de i rakettfart! De blir opp til 4-5 meter høye i løpet av et par år. De har en tett bladvekst og er vintergrønne. Disse er de mest takknemlige plantene jeg kan tenke meg! Som før nevnt vokser det mye "pinos" eller nåletrær på eiendommen, spesielt mellom min og den ene naboens eiendommer. På grunn av sterk skygge, nåler og knusktørr skogbunn under disse er det nesten ikke noe annet som trives- unntatt disse! De gir et fantastisk frodig preg på eiendommen, danner en fin og ugjennomtrengelig mur mellom eiendommene og er perfekte å bruke som bakgrunn for mine øvrige bed.
Er det noen som vet hva disse heter? :

1 kommentar:

  1. Ligner mer på Eriobotrya japonica (nispero på spansk?) enn på avocado, som har glatte blader.
    Hilsen orchis

    SvarSlett