søndag 9. mai 2010

Mimosa som likevel ikke er mimosa??


Som jeg har nevnt i et tidligere blogginnlegg oppkalte vi eiendommen vår etter et tre som vokser ved innkjørselen til eiendommen. Nå som jeg har begynt å interressere meg mye mer for planters navn og familie har jeg sittet og søkt litt på internett. Til min store overraskelse ser jeg at mimosa trær har en helt annen type blader enn mitt "ugresstre" som spanske venner kaller det. Hva i all verden er det da jeg har på min eiendom??
Bladene er lange og spisse. Grenene henger som på sørgepil om de ikke trimmes. På våren kommer store klaser gule dunballer som dufter. Er det noen som har en idé hva dette kan være?

Treet er et syn når blomstringen er på sitt beste. Når jeg tok disse bildene var det alt på hell, men fortsatt var det kledt i sin gule festdrakt.

3 kommentarer:

 1. Det er en Acacia, de har forskjellig bladfasong som små.

  SvarSlett
 2. Bjørnar ser ut til å ha helt rett. Det er sannsynligvis et "Acacia pycnantha", opprinnelig et Australsk tre som ble introdusert i Europa på midten av 1800 tallet. Blomstene har blitt brukt i parfymeproduksjon på grunn av sin sterke duft. Barken har også blitt kommersielt brukt for sine store mengder tannin.
  Takk til deg Bjørnar som klarte å oppklare dette for meg!

  SvarSlett
 3. Om det ikke er Mimosa, er det i alle fall et nydelig tre med sine krokete stammer og utbredte hengende krone med hengende blomsterklaser :)

  SvarSlett