torsdag 4. februar 2010

Mai 2009- Våre brugmansia trær er i blomst

April- Mai er en fin tid å avlegge Spania et besøk. Da blomstrer det frodig i hagene rundt om. Plantene har virkelig godt av vinterklimaet der nede: ikke for varmt og det faller til og med regn en gang iblant.
Vi kjøpte noen brugmansia året før. De hadde vokst og blitt frodige. På en vinterdag som denne her hjemme i Oslo kjenner jeg det verker etter å komme ned i varmen og se hvordan plantene har klart seg enda et år! Men for øyeblikket får jeg slå meg til ro med å titte på fjorårets forårsblomstring.
Pasjonsblomstene hadde vokst oppover trappeoppgangen på baksiden av huset. Også de kom med rikelig flor.


- og "rotebedet jeg hadde laget året før- Ja, det struttet av planter som ville opp og frem. Her hadde jeg plantet vindruer, bougenvillea, eføy, lavendel, roser, avocado og mye mer. Tanken var "survival of the fittest". Denne delen av terrassen er nemlig den som får mest skygge - og derfor også mest fuktighet. Jeg ønsket derfor å plante litt forskjellig og så flytte dem over på andre steder av eiendommen når de hadde vokst seg litt til.Yucca er ingen dum potteplante. Den trives så og si over alt. Denne har jeg plassert midt i verste solsteiken nær svømmebassenget. Der har den stått i flere år nå - og ser ikke ut til å ha tatt skade av det.. :-)

4 kommentarer:

 1. Deilig med slike bilder nå når snøen ligger metertykk på utsiden. Noen av mine brugmansia blomstrer også nå, men naturlig nok innendørs ;-)

  SvarSlett
 2. Brugmansia må man bare ha! Men pass deg litt for eføy og (noen sorter) pasjonsblomst. De overtar det meste om de får lov... :)
  God helg!

  SvarSlett
 3. Så flotte eiendommer du har :) Jeg fant deg tilfedigvis via Hagegal. Veldig spennende å se hager i sydelige strøk, med bl.a BrugmansiaTRÆR!! Jeg har sett kolossale eksemplarer i Spania, så jo - kanskje de kalles trær når de vokser seg store som syriner :) Legger deg til listen min jeg :)

  SvarSlett
 4. Hei Trine. Jeg skulle gjerne hatt Brugmansia i Norge eller Sverige, men det er jo dette med vinteren da... I Oslo er leiligheten nesten for full av planter til vinterlagring - og i Sverige har jeg ikke god nok kontroll over temperaturen ennå. Det har jeg jo fått erfare i vinter...
  Ninni, Brugmansia kan bli mellom 3-11 meter høye avhengige av sorten. Jeg ser ofte dem brukt som ornament trær i gatene i byene i området her :-)
  Mine trær er ikke så høye ennå, så kanskje jeg skulle kalt dem busker... ;-)
  Orchishage- Takk for tipset ang. Eføy og Pasjonsblomst! Jeg skal sørge for å ikke plante dem i bed hvor andre planter må sloss om næring og oppmerksomhet ;-)

  SvarSlett